MRKVOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

MRKVOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 579
Svěží a zdravou mrkvovou pomazánku s tvarohem můžete namazat na jakékoliv pečivo, které vás napadne. Bohyně kuchyně doporučuje určitě křupavé čerstvé kaiserky, dalamánky nebo kváskový chleba.

Suroviny

salátové koření v mlýnku Avokádo podle chuti
česnek 2 stroužky
olej olivový 2 lžíce
mrkev 200 g
cibulka jarní 3 ks
citrónová šťáva 1 lžička
polotučný tvaroh 250 g
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Mrkve oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Jarní cibulky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo prolisujte.

V míse smíchejte tvaroh s nastrouhanou mrkví, nasekaným česnekem a jarními cibulkami. Přidejte čerstvě namleté koření a promíchejte.

Dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou.

Pokud chcete pomazánku více zjemnit, přidejte lžíci olivového oleje. Vše důkladně promíchejte a případně dolaďte podle potřeby.

Nechte pomazánku chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural