KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE

Autor: Avokádo

Suroviny

šalotka 4
stroužky česneku 4
olivový olej 2 lžíce
kuřecí stehna 4
hnědé krémové žampiony 500 g
kuřecí vývar 200 ml
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Tymián Avokádo 1 lžička
Paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžíce

Předehřejte si troubu na 190 °C. Ochuťte kuře. Kuřecí kousky osolte a opepřete z obou stran a posypejte tymiánem a paprikou.

Připravte si velkou pánev, kterou můžete vkládat do trouby. Zahřejte na ní olivový olej a opečte kousky kuřete dozlatova. Asi 5 minut na každé straně. Poté kuře vyjměte a odložte.

Přidejte do pánve šalotky a žampiony a restujte, dokud nezačnou měknout. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

Zalijte vývarem. Nechte chvilku povařit, aby se uvolnily připečené kousky z pánve.

Kuře vraťte na pánev, kůží nahoru.

Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte nezakryté asi 35 minut.

Až bude kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvilku odpočinout. Podávejte kuře na žampionech a šalotce s rýží.

Ohodnoťte recept