KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE

KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KUŘE NA ŽAMPIONECH A ŠALOTCE

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 578
Recept na kuře pečené na žampionech a šalotce, servírované s rýží, je skvělý tip od Bohyně kuchyně, jak připravit jednoduché a chutné jídlo. Navíc kuře je oblíbeným pokrmem všech, kteří o vánočních svátcích hřešili a teď si chtějí napravit svůj jídelníček.

Suroviny

šalotka 4 ks
česnek 4 stroužky
olej olivový 2 lžíce
kuřecí stehna 4 ks
hnědé krémové žampiony 500 g
vývar kuřecí 200 ml
tymián Avokádo 1 lžička
paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Předehřejte si troubu na 190 °C. Kuřecí kousky osolte a opepřete z obou stran, posypejte tymiánem a paprikou.

Připravte si velkou pánev, kterou můžete použít i v troubě. Zahřejte na ní olivový olej a opečte kousky kuřete dozlatova. Asi 5 minut na každé straně. Poté kuře vyjměte a odložte.

Do pánve přidejte šalotky a žampiony a restujte, dokud nezačnou měknout. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.

Zalijte vývarem. Nechte chvilku povařit, aby se uvolnily připečené kousky z pánve.

Kuře vraťte na pánev, kůží nahoru.

Celou pánev vložte do předehřáté trouby a pečte nezakryté asi 35 minut.

Až bude kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvilku odpočinout. Podávejte s rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural