BRAMBORÁČKY NA PLECHU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

BRAMBORÁČKY NA PLECHU

Autor: Avokádo

Suroviny

sýr camembert nebo brie, nastrouhaný nahrubo 200 g
jarní cibulka, nakrájená na tenká kolečka 4 ks
slanina, nakrájená na kostky 100 g
brambory 1 kg
hladká mouka 3 lžíce
kořenící směs Bramborák Avokádo 1 balení směsi
vejce 2
Alpská sůl s jódem Avokádo

Předehřejte troubu na 210°C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.

Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Přebytečnou tekutinu z brambor vymačkejte.

Ve větší míse smíchejte nastrouhané brambory, koření Bramborák, nakrájenou jarní cibulku, slaninu, vejce, sýr, mouku. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Kdo chce, může dosolit, ale většinou to není potřeba.

Ze směsi tvořte hromádky na připravený plech a lehce je roztáhněte, aby vznikly malé bramboráčky.

Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud bramboráky nezačnou zlátnout.

Bramboráčky vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Podávejte bramboráčky teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Ohodnoťte recept