BRAMBORÁČKY NA PLECHU

BRAMBORÁČKY NA PLECHU
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

BRAMBORÁČKY NA PLECHU

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 577
Bramboráčky pečené na plechu jsou skvělou alternativou k tradičnímu smažení. Tento recept od Bohyně kuchyně kombinuje klasickou chuť brambor s bohatým sýrem brie, pikantní jarní cibulkou, aromatickou kořenicí směsí a výraznou chutí slaniny.

Suroviny

sýr camembert nebo brie, nastrouhaný nahrubo 200 g
jarní cibulka, nakrájená na tenká kolečka 4 ks
slanina, nakrájená na kostky 100 g
brambory 1 kg
hladká mouka 3 lžíce
kořenicí směs Bramborák Avokádo 1 balení
vejce 2 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti

Předehřejte troubu na 210°C. Plech vyložte pečicím papírem.

Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu na jemném a druhou polovinu na hrubém struhadle. Přebytečnou tekutinu z brambor vymačkejte.

Ve větší míse smíchejte nastrouhané brambory, koření, nakrájenou jarní cibulku, slaninu, vejce, sýr, mouku. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Kdo chce, může dosolit, ale většinou to není potřeba.

Ze směsi tvořte hromádky na připravený plech a lehce je roztáhněte, aby vznikly malé bramboráčky.

Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud bramboráky nezačnou zlátnout. Bramboráčky vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Podávejte je teplé jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural