TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

TĚSTOVINOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

Autor: Avokádo

Suroviny

celozrnné těstoviny 250 g
konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji 250 g
sůl a pepř podle chuti
jarní cibulka 4 ks
Šušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 8 kusů
salátová okurka 1
bílý jogurt 4 lžíce
majonéza 4 lžíce

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou.

Zatímco se těstoviny vaří, připravte ostatní ingredience. Tuňáka sceďte z oleje nebo vlastní šťávy a rozdrobte ho vidličkou na menší kousky.

Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky.

Salátovou okurku omyjte, nakrájejte na kostičky nebo plátky podle vaší chuti.

V míse smíchejte majonézu s jogurtem, aby vznikla hladká zálivka. Přidejte sůl a pepř podle chuti.

Do velké salátové mísy dejte uvařené těstoviny, tuňáka, jarní cibulku, sušená rajčata a okurku. Zalijte vše připraveným dresinkem a promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně obalily.

Nechte salát chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily. Před podáváním můžete salát ozdobit jarní cibulkou.

Ohodnoťte recept