ROSCÓN DE REYES- VÁNOČKA PO ŠPANĚLSKU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

ROSCÓN DE REYES- VÁNOČKA PO ŠPANĚLSKU

Autor: Avokádo

Na kvásek

vlažné mléko 100 g
čerstvé droždí 10 g
hladká mouka 150 g
cukr 1 lžíce

Pokračování na těsto

vejce 2
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
cukr krupice 100 g
čerstvé droždí 20 g
hladká mouka 500 g
kůra z jednoho pomeranče
měkké máslo 70 g
šťáva z jednoho pomeranče
smetana ke šlehání 100 ml
Skořice mletá Avokádo 2 lžičky

Na dokončení a ozdobení

rozšlehané vejce 1
plátky mandlí nebo nasekané ořechy
kandované ovoce
pomeranč plátky
cukr krupice nebo krystal

Smíchejte suroviny na kvásek a nechejte čtvrt hodiny odpočívat při pokojové teplotě.

Poté přidejte další suroviny na těsto.

Umíchejte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout při pokojové teplotě. Po hodině těsto vyklopte na pracovní plochu a prohněťte.

Vytvarujte bochánek a udělejte pěstí doprostřed otvor. Vznikne vám věnec. Opatrně pomalu zvětšujte otvor uprostřed. Až má věnec správný tvar, položte ho na plech vyložený pečícím papírem.

Potřete rozšlehaným vejce, ozdobte ořechy, mandlemi, kandovaným ovocem, plátky pomeranče, cukrem. Nechejte půl hodiny kynout, přikryté utěrkou.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 10 minut. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 25 až 30 minut. Věnec krásně zezlátne. Jestli je hotový poznáte vpichem špejle do středu. Ven musí vyjít čistá, neulepená od těsta.

Ohodnoťte recept