MAĎARSKÁ RYBÍ POLÉVKA- HALÁSZLÉ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

MAĎARSKÁ RYBÍ POLÉVKA- HALÁSZLÉ

Autor: Avokádo

Suroviny

máslo nebo sádlo
směs různých ryb 1 kg
Paprika uzená sladká mletá Avokádo 1 lžička
brambory 300 g
malá mrkev 1
cibule 2
rajčata 2
sůl a pepř
papriky 3
Česnek sušený Avokádo 1 lžička
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo 2 lžičky

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo nebo máslo. Vsypejte na něj najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájené papriky. Společně opékejte přibližně 10 minut. Poté přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Zasypejte paprikami a česnekem, dochuťte dvěma lžičkami soli. Promíchejte a zalijte vodou.

Opatrně vložte kousky ryb a oloupané, nakrájené brambory.

Vařte zvolna dokud nejsou brambory měkké. V Maďarsku se doporučuje polévku nemíchat, ale jen opatrně protřepat hrnec. Aby se rybí maso nerozbilo na kousky.

Podávejte s pečivem nebo jen tak.

Ohodnoťte recept