HALÁSZLÉ

HALÁSZLÉ
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

HALÁSZLÉ

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 572
Ochutnejte autentickou maďarskou rybí polévku Halászlé, plnou výrazných chutí papriky a čerstvých ryb, která je skvělou alternativou k tradiční vánoční rybí polévce.

Suroviny

máslo nebo sádlo 2 lžíce
směs různých ryb 1 kg
paprika uzená sladká mletá Avokádo 1 lžička
brambory 300 g
malá mrkev 1 ks
cibule 2 ks
rajčata 2 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
papriky 3 ks
česnek sušený Avokádo 1 lžička
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 2 lžičky
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo nebo máslo. Nasypejte na něj najemno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a na kousky nakrájené papriky. Společně opékejte přibližně 10 minut.

Poté přidejte nadrobno nakrájená rajčata. Zasypejte paprikou a česnekem, dochuťte dvěma lžičkami soli. Promíchejte a zalijte vodou.

Opatrně vložte kousky ryb a oloupané, nakrájené brambory. Vařte zvolna, dokud nejsou brambory měkké, cca 20 minut.

V Maďarsku se doporučuje polévku nemíchat, ale jen opatrně protřepat hrnec, aby se rybí maso nerozpadlo na kousky.

Podávejte s čerstvým pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural