BLINY S UZENÝM LOSOSEM
Autor: Avokádo
ID receptu: 571
Dopřejte si delikatesní bliny s uzeným lososem – nadýchané lívance plné jemné chuti, ideální jako elegantní předkrm nebo luxusní pohoštění pro každou příležitost!
Suroviny
vejce
2
ks
pohanková mouka
150
g
droždí
10
g
alpská sůl s jódem Avokádo
8
g
mléko
250
ml
hladká mouka
150
g
Na ozdobení
hustá zakysaná smetana
300
g
alpská sůl s jódem Avokádo
1
lžička
uzený losos
plátky
česnek sušený v mlýnku Avokádo
½
lžičky
pažitka a petrželka
na ozdobení
Smíchejte droždí s vlažným mlékem a nechejte deset minut při pokojové teplotě odpočívat. Jakmile na povrchu vyskočí bubliny, kvásek je připravený.
Přidejte další suroviny na těsto. Těsto nechte kynout 45 minut při pokojové teplotě. Poté z něj smažte bliny - malé "lívanečky”.
Zakysanou smetanu dochuťte solí a česnekem z mlýnku. Krém naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a spolu s lososem naaranžujte na bliny.
Posypejte nasekanou pažitkou a petrželkou.