BLINY S UZENÝM LOSOSEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

BLINY S UZENÝM LOSOSEM

Autor: Avokádo

Suroviny

vejce 2
pohanková mouka 150 g
droždí 10 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 8 g
mléko 250 ml
hladká mouka 150 g

Na ozdobení

hustá zakysaná smetana 300 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
uzený losos plátky
Česnek sušený v mlýnku Avokádo
pažitka a petrželka

Smíchejte droždí s vlažným mlékem a nechejte deset minut při pokojové teplotě odpočívat. Na povrchu vyskočí bubliny a kvásek je připravený.

Přidejte další suroviny na těsto. To nechte kynout 45 minut při pokojové teplotě. Poté z něj smažte bliny - malé “lívanečky”.

Dochuťte zakysanou smetanu solí a česnekem z mlýnku. Chuť dolaďte podle sebe.

Krém naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a spolu s lososem naaranžujte na bliny.

Posypejte nasekanou pažitkou a petrželkou.

Ohodnoťte recept