BLINY S UZENÝM LOSOSEM

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

BLINY S UZENÝM LOSOSEM

Autor: Avokádo ID receptu: 571
Dopřejte si delikatesní bliny s uzeným lososem – nadýchané lívance plné jemné chuti, ideální jako elegantní předkrm nebo luxusní pohoštění pro každou příležitost!

Suroviny

vejce 2 ks
pohanková mouka 150 g
droždí 10 g
alpská sůl s jódem Avokádo 8 g
mléko 250 ml
hladká mouka 150 g

Na ozdobení

hustá zakysaná smetana 300 g
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
uzený losos plátky
česnek sušený v mlýnku Avokádo ½ lžičky
pažitka a petrželka na ozdobení

Smíchejte droždí s vlažným mlékem a nechejte deset minut při pokojové teplotě odpočívat. Jakmile na povrchu vyskočí bubliny, kvásek je připravený.

Přidejte další suroviny na těsto. Těsto nechte kynout 45 minut při pokojové teplotě. Poté z něj smažte bliny - malé "lívanečky”.

Zakysanou smetanu dochuťte solí a česnekem z mlýnku. Krém naplňte do sáčku s ozdobnou špičkou a spolu s lososem naaranžujte na bliny.

Posypejte nasekanou pažitkou a petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural