FAZOLKY S VEJCI

Autor: Avokádo
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

FAZOLKY S VEJCI

Autor: Avokádo

Suroviny

zakysaná smetana 200 g
čerstvá petržel a pažitka
rajčatová passata 700 ml
malé bílé fazole 250 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
vejce 4
kořenící směs Guláš Avokádo 3 lžíce
olivový olej
česnek 2 stroužky
velká cibule 1

Nejprve uvařte fazole do měkka. Sceďte je a nechte stranou.

Ve velké pánvičce zahřejte trochu olivového oleje. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opečte pěkně dozlatova. Přidejte vařené fazole, zasypejte gulášovým kořením. Zalijte rajčatovou passatou. Promíchejte a provařte 10 minut. Podle potřeby můžete podlít trochou vody. Chuť dolaďte solí.

Vmíchejte opatrně zakysanou smetanu.

Snižte teplotu a velkou lžící udělejte do fazolí důlek. Vyklepněte do něj vejce, osolte a opepřete. Přiklopte poklicí a na nízkou teplotu nechejte vejce ztuhnout.

Ihned podávejte, zhusta posypané zelenými bylinkami. Ideální příloha je čerstvý chléb.

Ohodnoťte recept