FAZOLOVÝ GULÁŠ S VEJCI

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

FAZOLOVÝ GULÁŠ S VEJCI

Autor: Avokádo ID receptu: 570
Objevte sytý a chutný fazolový guláš s vejci – jednoduché jídlo, které zahřeje a zasytí, ideální pro milovníky výrazných chutí a poctivé kuchyně!

Suroviny

zakysaná smetana 200 g
čerstvá petržel a pažitka na ozdobení
rajčatová passata 700 ml
malé bílé fazole 250 g
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
vejce 4 ks
kořenicí směs Guláš Avokádo 3 lžíce
olivový olej 1 lžíce
česnek 2 stroužky
velká cibule 1 ks

Fazole uvarte do měkka, sceďte je a dejte stranou.

Ve velké pánvičce zahřejte trochu olivového oleje. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opečte pěkně dozlatova. Přidejte vařené fazole, dochuťte gulášovým kořením. Zalijte rajčatovou passatou. Promíchejte a provařte 10 minut. Podle potřeby můžete podlít trochou vody. Dochuťte solí.

Vmíchejte opatrně zakysanou smetanu. Snižte teplotu a velkou lžící udělejte do fazolí důlek. Vyklepněte do něj vejce, osolte jej a opepřete. Přiklopte poklicí a na nízkou teplotu nechejte vejce ztuhnout.

Ihned podávejte, zhusta posypané zelenými bylinkami. Ideální příloha je čerstvý chléb.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural