DÝŇOVÉ MUFFINY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

DÝŇOVÉ MUFFINY

Autor: Avokádo

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
jedlá soda 1 lžička
kořenící směs Perník Avokádo 2 lžíce
rozpuštěné máslo 100 g
třtinový cukr 100 g
podmáslí 100 g
dýně hokkaido 300 g
arašídové kostky (nebo nasekané arašídy) 100 g
polohrubá mouka 250 g
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka
vejce 2

Na posypání

arašídové kousky

Dýni nakrájejte na malé kostky. Uvařte doměkka ve vodě. Dýni hokaido můžete používat i se slupkou, není nutné ji loupat. Uvařenou dýni rozmixujte na jemné pyré a nechejte vychladnout.

Smíchejte mouku, cukr, arašídové kostky, prášek do pečiva, sodu, perníkové koření a špetku soli. Do dýňového pyré přimíchejte vejce, rozpuštěné prochladlé máslo a podmáslí. Nejprve 100 g a pak přilévejte podle potřeby.

Umíchejte těsto.

Připravte si formu na muffiny a do ní papírové košíčky. Z uvedeného množství těsta budete mít asi 12 až 20 muffinů. Podle velikosti formy a košíčků.

Na plnění košíčků jsou nejlepší kleště na zmrzlinu. Těmi dáte do každého košíčku přesnou dávku těsta.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 25 až 30 minut.

Ohodnoťte recept