Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Tu, co se používá na gril. Vývar vařte zhruba 1 hodinu. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice odřežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy zezlátne, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut. Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.
Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.