MASLOVÁ ZAHUŠTĚNÁ KUŘECÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

MASLOVÁ ZAHUŠTĚNÁ KUŘECÍ POLÉVKA

Autor: Avokádo

Suroviny

velká cibule 1
vejce 2
Polévkové bylinky Avokádo
sůl a pepř
petržel 1
hladká mouka 50 g
kukuřice z vývaru 1
kuřecí maso z vývaru
silný kuřecí vývar (při vaření přidejte i jednu celou kukuřici) 1 l
velké mrkve 2
lesní huby 150 g
máslo 50 g

Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.

V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.

Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.

Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.

Ohodnoťte recept