SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

Autor: Avokádo

Suroviny

sůl a pepř
kořenící směs Divočina Avokádo 2 lžičky
Jalovec celý Avokádo 10 kuliček
srnčí medailonky 800 g
brambory 400 g
máslo 100 g
tymiánu špetka
smetana 100 ml
velký bulvový celer 1
olivový olej

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte s olivovým olejem a kořením Divočina. Do této směsi srnčí maso naložte přes noc. Nechte odpočívat přes noc v lednici.

Na druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.

Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.

Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce. Z každé strany asi dvě minut. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.

Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.

Ohodnoťte recept