KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 565
Ochutnejte voňavé kuřecí dýňové kari plné exotických chutí, které vás přenese do dalekých krajů.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
žlutá kari pasta 2 lžíce
středně velká dýně hokkaido 1 ks
libeček Avokádo 1 lžíce
kokosové mléko (cca 400 g) 1 plechovka
kokosový tuk 2 lžíce
cibule 2 ks
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
čerstvý koriandr na ozdobení

Dýňi hokkaido nakrájejte na plátky a naskládejte do pekáče, dýni nemusíte loupat, jen ji očistěte. Zakápněte olivovým olejem a ochuťte oblíbenou směsí koření nebo jen solí. Upečte na 200 °C, 20 minut.

Ve velkém hrnci zahřejte asi dvě lžíce kokosového tuku. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí stehna, pěkně dozlatova. Vyndejte je z hrnce a místo nich do hrnce vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a přidejte kari pastu. Chvilku opékejte, vraťte stehna do hrnce a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byla stehna těsně ponořena pod tekutinou. Přikryjte poklicí a duste půl hodiny. Odklopte poklici, vlijte kokosové mléko a přidejte libeček, také podle chuti sůl. Přidejte upečenou dýni. Opět přikryjte poklicí a duste, dokud nebude maso měkké. Stehna vyndejte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí. Maso ze stehen oberte a vraťte do omáčky.

Podávejte s rýží nebo s pita chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural