KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

KUŘECÍ DÝŇOVÉ KARI

Autor: Avokádo

Suroviny

kuřecí stehna 4
žlutá kari pasta 2 lžíce
středně velká dýně hokkaido 5
Libeček Avokádo 1 lžíce
kokosové mléko (cca 400 g) 1 plechovka
kokosový tuk
cibule 2
Alpská sůl s jódem Avokádo
olivový olej
čerstvý koriandr

Dýňi hokkaido nakrájejte na plátky a naskládejte do pekáče. Zakápněte olivovým olejem a ochuťte oblíbenou směsí koření nebo jen solí. Upečte na 200 °C, 20 minut.

Ve velkém hrnci zahřejte asi dvě lžíce kokosového tuku. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí stehna, pěkně dozlatova. Vyndejte je z hrnce a místo nich do hrnce vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a přidejte kari pastu. Chvilku opékejte, vraťte stehna do hrnce a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byla stehna těsně ponořena pod tekutinou.

Přikryjte poklicí a duste půl hodiny. Odklopte poklici, vlijte kokosové mléko a přidejte libeček, také podle chuti sůl. Přidejte upečenou dýni.

Opět přikryjte poklicí a duste dokud nebude maso měkké. Stehna vyndejte z hrnce. Omáčku rozmixujte dohladka, ještě podle vlastní chuti dolaďte. Maso ze stehen oberte a vraťte do omáčky.

Podávejte s rýží nebo s pita chlebem.

Ohodnoťte recept