HRUŠKY NA VÍNĚ S VANILKOVOU ZMRZLINOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HRUŠKY NA VÍNĚ S VANILKOVOU ZMRZLINOU

Autor: Avokádo

Suroviny

Skořice celá Avokádo 3 kusy
portské nebo jiné sladší víno 750 ml
třtinový cukr 100 g
velké hrušky 700 g

Na dokončení

kvalitní čokoláda s vyšším obsahem kakaa
vanilková zmrzlina

Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny nebo čtvrtiny a vyřízněte jádřince. Ve velkém hrnci smíchejte víno, třtinový cukr a skořici. Vařte naplno, až se cukr rozpustí. Přidejte hrušky, ztlumte teplotu a vařte asi pět minut. Hrušky musí změknout, ale nesmí se rozvařit. Hrušky vytáhněte z vinného sirupu, skořici tam zatím nechejte. Zvyšte teplotu, tekutina se vyvaří a sirup zhoustne.

Hrušky vraťte ještě na chvíli prohřát do sirupu. Už nevařte.

Na talíř nebo do misky dejte vanilkovou zmrzlinu, přidejte horké hrušky, přelijte trochou sirupu a zasypejte nastrouhanou čokoládou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural