LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM

LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

LILEK ZAPEČENÝ S MLETÝM MASEM

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 563
Vyzkoušejte zapečený lilek s mletým masem, který potěší všechny milovníky středomořské kuchyně.

Suroviny

mleté maso (směs hovězí a vepřové) 800 g
hotový ajvar 300 g
olej olivový 1 lžíce
mozzarella 200 g
středně velké lilky 4 ks
rajčatová passata 200 g
šalotka 1 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
bazalka čerstvá na ozdobení
kořenicí směs Pizza Avokádo 1 balení směsi
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte maso, ochuťte směsí koření a společně opékejte. Zalijte rajčatovou passatou a promíchejte. Nechejte 15 minut probublávat na střední teplotu. Mezitím připravte lilek.

Každý lilek podélně rozřízněte a velkou lžící vydlabejte měkký střed. Lilek osolte a nechejte 10 minut “vypotit”. Jakmile se na povrchu orosí, otřete je papírovou utěrkou.

Maso s omáčkou nechejte lehce vychladnout a vmíchejte do něj natrhanou mozzarellu.

Do velkého pekáče nalijte ajvar. Koupíte ho téměř v každém obchodě, ale můžete si také připravit svůj vlastní. Na ajvar naskládejte vydlabané lilky a naplňte je masovou směsí.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C, přibližně 20 minut.

Ozdobte čerstvou bazalkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural