VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ZÁZVORU S MRKVOVÝMI NOKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ZÁZVORU S MRKVOVÝMI NOKY

Autor: Avokádo

Suroviny

sádlo trochu
velká cibule 4
vepřová krkovice bez kosti 4 silné plátky
česnek 6 stroužků
kořenící směs Krkovička Avokádo 2 lžičky směsi
Zázvor mletý Avokádo 2 lžičky koření
Alpská sůl s jódem Avokádo

Na noky

Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
vejce 1
hladká mouka 300 g
vařená mrkev 600 g
nastrouhaná gouda 150 g

Plátky masa z obou stran osolte, zázvorem a směsí koření Krkovička. Zprudka opečte na nahřáté pánvi, na kterou jste dali kousek sádla. Až je maso opečené, dejte ho do připravené zapékací nádoby.

Místo masa vsypejte na pánvičku cibuli nakrájenou na čtvrtky a oloupané, překrojené stroužky česneku. Opékejte na vyšší teplotu, až se na cibuli začnou dělat tmavé puchýřky.

Přisypejte k masu do zapékací nádoby. Přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 130 °C. Pečte přibližně 2 hodiny.

Mrkev na noky oloupejte a nakrájejte na silná kolečka. Uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Rozmixujte dohladka a dejte do mísy.

K mrkvi přidejte vejce, sůl, najemno nastrouhanou goudu a mouku. Možná budete mouky potřebovat trochu více, podle toho jak lepivé bude těsto.

Z těsta vytvarujte válečky, na pomoučené pracovní ploše. Odkrajujte kousky - noky a ty vařte v osolené vodě. Hotové jsou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch.

Sceďte a ihned podávejte s masem.

Ohodnoťte recept