VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ZÁZVORU S MRKVOVÝMI NOKY

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 180 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ZÁZVORU S MRKVOVÝMI NOKY

Autor: Avokádo
Vychutnejte si pikantní vepřovou krkovici s jemnými noky pro dokonalou kombinaci chutí.

Suroviny

sádlo trochu
velká cibule 4
vepřová krkovice bez kosti 4 silné plátky
česnek 6 stroužků
kořenicí směs Krkovička Avokádo 2 lžičky směsi
zázvor mletý Avokádo 2 lžičky koření
alpská sůl s jódem Avokádo

Na noky

alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
vejce 1
hladká mouka 300 g
vařená mrkev 600 g
nastrouhaná gouda 150 g

Plátky masa z obou stran osolte, posypte zázvorem a směsí koření. Zprudka opečte na rozehřáté pánvi se sádlem. Až je maso opečené, dejte ho do připravené zapékací nádoby.

Místo masa nasypejte do pánvičky cibuli oloupanou, nakrájenou na čtvrtky a překrojené stroužky česneku. Opékejte na vyšší teplotu, až se na cibuli začnou dělat tmavé puchýřky. Hned přidejte cibuli s česnekem k masu do zapékací nádoby. Přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 130 °C. Pečte přibližně 2 hodiny.

Mrkev na noky oloupejte a nakrájejte na silná kolečka. Uvařte v lehce osolené vodě doměkka. Rozmixujte dohladka a dejte do mísy. K mrkvi přidejte vejce, sůl, najemno nastrouhanou goudu a mouku. Možná budete mouky potřebovat trochu více, podle toho jak lepivé bude těsto.

Z těsta vytvarujte válečky, na pomoučené pracovní ploše. Krájejte na kousky - noky a ty vařte v osolené vodě. Hotové jsou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch.

Sceďte a ihned podávejte spolu s masem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural