HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

Autor: Avokádo

Suroviny

sůl a pepř
petržel 1
Kmín drcený Avokádo 2 lžičky koření
Majoránka Avokádo 1 žíce koření
hladká mouka 2 lžíce
brambory 6
velké mrkve 2
velká cibule 2
sádlo trochu
čerstvé lesní houby 250 g
zelená petrželová nať

Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kostičky.

V hrnci rozpusťte trochu sádla a dejte na něj opékat cibuli. Přidejte mrkev a petržel. Opékejte přibližně 5 minut. Přidejte brambory a houby nakrájené na plátky. Ochuťte solí, pepřem, kmínem. Zasypejte hladkou moukou, promíchejte. Poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí brambor.

Nakonec okořeňte majoránkou. Na talíři ozdobte zelenou petrželkou a ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural