HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HOUBOVÁ BRAMBORAČKA

Autor: Avokádo

Suroviny

sůl a pepř
petržel 1
Kmín drcený Avokádo 2 lžičky koření
Majoránka Avokádo 1 žíce koření
hladká mouka 2 lžíce
brambory 6
velké mrkve 2
velká cibule 2
sádlo trochu
čerstvé lesní huby 250 g
zelená petrželová nať

Cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kostičky.

V hrnci rozpusťte trochu sádla a dejte na něj opékat cibuli.

Přidejte mrkev a petržel. Opékejte přibližně 5 minut. Přidejte brambory a houby nakrájené na plátky. Ochuťte solí, pepřem, kmínem.

Zasypejte hladkou moukou, promíchejte. Poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Vařte do změknutí brambor.

Nakonec okořeňte majoránkou.

Na talíři ozdobte zelenou petrželkou.

Ihned podávejte

Ohodnoťte recept