Veprové řízky v bramboráku

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Veprové řízky v bramboráku

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olej na smažení
hladká mouka 150 g
brambory 1 kg
vepřová kýta na řízky 600 g
Alpská sůl s jódem Avokádo
vejce 1
kořenící směs Bramborák Avokádo 3 lžičky směsi
Pepř černý mletý Avokádo špetka koření

Z vepřové kýty nakrájíme řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a pak slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mouku, vejce, kořenící přípravek Bramborák, podle chuti můžeme přisolit. Vše dobře promícháme.

Na pánvi po obou stranách krátce opečeme vepřový řízek. Do pánve s řízkem přidáme bramborákové těsto, zarovnáme na plátek masa a pomalu pečeme po obou stranách obalené řízky.

Podáváme s pikantním zelným salátem.

Ohodnoťte recept