Veprové řízky v bramboráku

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Veprové řízky v bramboráku

Autor: Avokádo ID receptu: 56
Řízky v bramboráku se již staly českou klasikou. Dopřát si ji můžete po celý rok, příprava není nijak náročná.

Suroviny

olej na smažení
hladká mouka 150 g
brambory 1 kg
vepřová kýta na řízky 600 g
alpská sůl s jódem Avokádo
vejce 1 ks
kořenicí směs Bramborák Avokádo 3 lžičky směsi
pepř černý mletý Avokádo špetka koření

Z vepřové kýty nakrájíme řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, necháme chvíli stát a pak slijeme přebytečnou vodu. Přidáme mouku, vejce, kořenící směs, podle chuti můžeme přisolit. Vše dobře promícháme.

Na pánvi po obou stranách krátce opečeme vepřový řízek. Do pánve s řízkem přidáme bramborákové těsto, plátek masa jím obalíme a pomalu pečeme po obou stranách.

Podáváme s pikantním zelným salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural