MASOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

MASOVÉ KARBANÁTKY S ČERVENOU ŘEPOU

Autor: Avokádo

Suroviny

olivový olej 2 lžíce
kořenící směs Mletá masa Avokádo 1 balení směsi
vejce 1
strouhanka na zahuštění trochu
syrová červená řepa 2 ks
hovězí krkovice nakrájená na kostky 1 kg

Na dokončení

červená cibule 3
olivový olej

Den před grilováním si naložte maso. Kostky hovězího dejte do větší mísy a přidejte k nim oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu. Přilijte olivový olej a směs koření na mletá masa.

Maso s řepou a kořením velice dobře promíchejte a nechejte v lednici do druhého dne. Ochucené maso umelte v mlýnku na maso. Přidejte vejce a na zahuštění trochu strouhanky. Vytvarujte malé karbanátky.

Ty smažte na rozehřáté pánvičce, s trochou oleje. Nejdříve zprudka, z obou stran. Potom teplotu snižte a prosmažte ještě asi pět až deset minut. Občas otočte. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, můžete přidat ještě trošku oleje a dále opékejte společně.

Přilijte do pánve asi 150 ml vody nebo vývaru, přikryjte poklicí a na střední teplotu poduste.

Odklopte pánvičku a vyvařte přebytečnou vodu.

Podávejte s oblíbenou přílohou, zeleninou, salátem.

Ohodnoťte recept