ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU

Autor: Avokádo

Suroviny

olivový olej 3 lžíce
kořenící směs Kuře pečené Avokádo 1 balení
smetana 250 ml
sterilovaná kukuřice 100 gramů
květák 1
parmezán 100 gramů
velká cibule 1
hladká mouka 2 lžíce
kuřecí prsa 500 gramů

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Na něj vysypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte asi pět minut a přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jste předtím obalili ve směsi koření Kuře pečené. Opečte ze všech stran a přidejte syrový květák, rozebraný na růžičky. Promíchejte, pár minut opékejte a zalijte 200 ml vývaru nebo vody. Přikryjte poklicí a na střední teplotu duste 10 minut.

Sundejte poklici, zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Přidejte také kukuřici.

Přesuňte do zapékací misky a zasypejte nastrouhaným parmezánem.

Zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C, 15 minut.

Ohodnoťte recept