ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

ZAPEČENÝ KVĚTÁK S KUŘECÍM MASEM A SMETANOU

Autor: Avokádo
Vyzkoušejte lahodný zapečený květák s kuřecím masem a smetanou – krémová dobrota, která potěší celou rodinu!

Suroviny

olivový olej 3 lžíce
kořenicí směs Kuře pečené Avokádo 1 balení
smetana 250 ml
sterilovaná kukuřice 100 g
květák 1
parmezán 100 g
velká cibule 1
hladká mouka 2 lžíce
kuřecí prsa 500 g

Ve velké pánvi zahřejte olivový olej. Na něj přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte asi pět minut a přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa, která jste předtím obalili ve směsi koření. Opečte ze všech stran a přidejte syrový květák, rozebraný na růžičky. Promíchejte, pár minut opékejte a zalijte 200 ml vývaru nebo vody. Přikryjte poklicí a na střední teplotu duste 10 minut.

Sundejte poklici, zasypejte hladkou moukou, promíchejte a zalijte smetanou. Přidejte také kukuřici.

Přesuňte do zapékací misky a zasypejte nastrouhaným parmezánem. Zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C, 15 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural