PODMÁSLOVÉ HOUSKY

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 15 min
Náročnost:
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PODMÁSLOVÉ HOUSKY

Autor: Avokádo
Upečte si nadýchané podmáslové housky – perfektní doplněk k jakémukoli jídlu!

Suroviny

Omládek

hladká mouka 100 g
vlažná voda 100 g
čerstvé droždí 20 g
krupicový cukr 1 lžíce

Na těsto

hladká mouka 400 g
sádlo 2 lžíce
podmáslí 200 g
kmín drcený Avokádo 1 lžička koření
alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky

Na dokončení

vejce 1
kmín drcený Avokádo

Smíchejte suroviny na omládek. Směs nechejte hodinu kynout na teplém místě. Zvětší svůj objem a povrch bude plný malých i velkých bublinek.

Po hodině do omládku přimíchejte zbylé suroviny. Opět nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset až dvanáct dílů. Podle toho jak velké chcete housky. Vytvarujte housky, uzlíky, nebo bochánky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypejte drceným kmínem. Pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně 20 minut. Dozlatova.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural