BŮČEK NA GRILU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

BŮČEK NA GRILU

Autor: Avokádo

Suroviny

červená a žlutá paprika
sůl a pepř špetka
limetová šťáva 2 lžičky
čerstvý koriandr hromada
vepřový bok (bez kůže a kosti) 600 g
rybí omáčka 1 lžíce
Marináda Medová pikantní Avokádo 1 balení
jarní cibulka i s natí 4
sojová omáčka 2 lžíce
olivový olej

Vepřový bok nakrájejte na plátky silné přibližně 1 cm. Naložte je do jednoho sáčku Marinády medové pikantní Avokádo, kterou jste smíchali se sojovou a rybí omáčkou. Nechejte několik hodin, ale klidně i přes noc, marinovat v lednici.

Vyndejte hodinu před grilovaním a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si připravte salát.

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, papriky na menší kostičky. Dejte do misky. Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Zalije připravenou zeleninu a promíchejte. Nechejte v lednici, dokud se neugriluje maso.

Marinovaný bůček grilujte z obou stran dozlatova, dokřupava. Připravený salát vyndejte z lednice a zamíchejte do něj několik hrstí nasekaného čerstvého koriandru.

Podávejte spolu s bůčkem.

Ohodnoťte recept