Z mrkví odkrojíme zelené natě a část si jich schováme stranou. Menší mrkve můžete nechat vcelku, větší mrkve podélně rozpůlte. V misce smíchejte 50 ml olivového oleje a 2 lžíce směsi koření. Mrkve do této směsi naložte a promíchejte, aby byly dobře okořeněné. Nechejte pár hodin marinovat a grilujte. Mrkev v místech, kde se bude dotýkat rozpáleného grilu, celkem dost ztmavne. Nelekejte se toho, není spálená. Grilovaná mrkev trochu změkne, ale nenechávejte ji na grilu příliš dlouho, aby zůstala křupavá. Opravdu stačí jen z každé strany grilovat minutku až dvě, pro barvu.
Mrkev sundejte z grilu a na talíři ještě lehce přelijte kvalitním olivovým olejem, můžete přidat pár kapek balzamika a zasypat bylinkami, najemno nasekanou mrkvovou natí a najemno nasekanou chilli papričkou.
TIP: Takto připravenou mrkev můžete mít v lednici několik dní a můžete ji i zmrazit. Takže si ji můžete připravit při víkendové grilovačce a přes týden z ní udělat třeba pomazánku nebo lehký letní salát.