TOAST S HALLOUMI A KUKUŘICÍ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

TOAST S HALLOUMI A KUKUŘICÍ

Autor: Avokádo

Suroviny

halloumi sýr 4 plátky
grilovaná kukuřice
Hořčice plnotučná Avokádo (dle chuti)
Česnek sušený Avokádo 1 lžička
toastový chléb 4 plátky
olivový olej
Grilovaný sýr Avokádo balení směsi

Nejprve si připravte halloumi. Je to vysoký kus sýra, který překrojte podélně na polovinu. Celý sáček koření Grilovaný sýr rozmíchejte v olivovém oleji (budete potřebovat přibližně 1 dcl oleje). Do koření v oleji naložte nejen sýr, ale také připravenou kukuřici ke grilování. Nechte uležet pár hodin v lednici.

Toastový chleba jemně potřete olivovým olejem, ve kterém jste rozmíchali 1 lžičku sušeného česneku.

Rozpalte si gril a dejte na něj grilovat kukuřici. Až je opečená ze všech stran, sundejte ji z grilu a nechejte lehce vychladnout. Dejte grilovat marinovaný sýr. V okamžiku, kdy bude z jedné strany hotový, otočte ho a na gril položte plátky toastového chleba, česnekovou stranou dolů. Toastový chleba bude hotový za chvilku, otočte ho a lehce namažte hořčicí Avokádo. Nám se nejvíce osvědčila Medová hořčice. Nahoru položte plátek halloumi a zasypejte ho grilovanou kukuřicí, kterou jste ořezali nožem. Kdo má plynový gril s poklopem, tak v této chvíli gril vypne a na chviličku ho zavře.

Podávejte spolu s křupavými cornichons s chilli.

Náš tip: Místo hořčice můžete použít nejrůznější pomazánky. Třeba avokádo rozmačkané se solí, citronovou šťávou a česnekem.

Ohodnoťte recept