HOVĚZÍ BURGER

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ BURGER

Autor: Avokádo

Housky

instantní droždí 2 lžičky
voda 100 ml
polohrubá mouka 500 g
mléko 150 ml
vejce na potření 1 ks
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
cukr 1 lžíce
máslo 2 lžíce
vejce 1

Maso

kořenící směs Čubrica Avokádo 1 balení směsi
najemno nakrájená cibule 1
mleté hovězí maso 500 g

Na dokončení

zelený salát (dle chuti)
velká rajčata
Křen hořčicový s medem Avokádo

Všechny suroviny na těsto umíchejte v míse nebo v robotu. Přikryjte potravinářskou fólií a nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na deset stejných kousků. Z těch vytvarujte kuličky, které necháte dalších dvacet minut odpočívat, přikryté utěrkou.

Krásně vykynuté housky potřete rozšlehaným vejce a můžete je péct v troubě předehřáté na 200 °C. Pečte asi 15 minut. Jestli máte rozpálený gril, vykynuté housky můžete upéct dokonce na grilu, který je rozehřátý taky přibližně na 200 °C. Je to super!

Mleté maso ochuťte směsí koření Čubrica a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Nic jiného není potřeba. Můžete přidat i čerstvé bylinky. Maso nechte chvíli v lednici odpočívat.

Z připraveného masa vytvarujte hamburgery. Grilujte z obou stran pěkně do hněda.

A teď můžete zkompletovat burger. Rozkrojené housky dejte na malou chviličku řeznou stranou na gril. Ať jsou jen lehce křupavé. Namažte je křenem. Přidejte salát, silný plátek rajčete a maso. Přiklopte vrchním dílem housky, který může být také namazaný omáčkou dle chuti.

Ohodnoťte recept