KOŘENĚNÉ MERUŇKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zavařování

Tipy k dochucení

KOŘENĚNÉ MERUŇKY

Autor: Avokádo

Suroviny

meruňky 1 kg

Nálev

jablečný ocet 200 ml
třtinový cukr 200 g
voda 300 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
olivový olej 2 lžíce

Do každé sklenice

Nové koření celé Avokádo 4 kuličky
Bobkový list Avokádo 2 lístky
Skořice celá Avokádo 1 ks
Hřebíček celý Avokádo 4 kusy

Všechny suroviny na nálev, včetně koření, dejte do hrnce a vařte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

Meruňky rozpůlte ostrým nožem. Vyndejte pecky. Pár pecek rozloupněte louskáčkem na ořechy a vyndejte z nich střed, který vypadá jako mandle. Do každé sklenice vložte jednu tuhle “mandli”.

Meruňky natlačte do čistých, suchých sklenic. Z nálevu vyndejte koření a rozdělte ho k meruňkám do sklenic. Zalijte meruňky horkým nálevem, pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechejte vychladnout a skladujte ideálně v lednici nebo ve studeném, temném sklepě.

Ohodnoťte recept