Ze všech surovin na pitu zpracujte hladké nelepivé těsto, které nechejte 45 minut kynout na teplém místě. Poté rozdělte na deset dílů a z každého dílu vyválejte kouli, kterou potom roztáhnete do stran na tenkou placku. Plech vyložte pečícím papírem a potom pomažte lehce olivovým olejem. Na plech dejte placky a nechejte ještě 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Placky pPečte v troubě vyhřáté na 200 °C, dozlatova. Bude to trvat přibližně 10 minut. Nechejte vychladnout na roštu.
Maso nechejte ohřát na pokojovou teplotu a napíchejte na připravené jehlice. My jsme střídali slaninu, klobásy a vepřovou krkovici. Maso můžete lehce osolit a opéct na grilu. Mezitím vmíchejte do olivového oleje špetku soli a oregana. Touto směsí potírejte hotové souvlaki sundané z grilu. Ještě lehce pokapejte citronovou šťávou.
Okurky oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Slijte z nich vodu a vmíchejte koření Tzatziky, přidejte trošku čerstvého kopru a bílý jogurt. Podle chuti můžete ještě přidat špetku soli a česneku.
Servírujte společně.