Celé kuře potřete tekutou marinádou a nechejte pár hodin nebo přes noc odpočívat v lednici.
Vyndejte hodinu před grilováním a připravte si zeleninu. Nakrájejte papriky, cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Jeden česnek vyloupejte a jednotlivé stroužky oloupejte a rozmáčkněte. Druhý česnek překrojte ostrým nožem podélně napůl.
Kuře napíchněte na speciální nástavec na gril. Pod kuřetem je prostor na zeleninu, tam nasypejte všechny kousky zeleniny, kromě česneku překrojeného napůl. Zeleninu zalijte polovinou piva a můžete do ní přidat i zbytek marinády, která zůstala v misce po marinování kuřete. Rozkrojený česnek dejte ugrilovat vedle kuře, přímo na mřížku grilu. Grilujte přibližně na 200 °C, asi hodinu. Podle velikosti kuřete. Průběžně dolévejte pivo a přelévejte kuře vypečenou šťávou. Kůže musí být pěkně křupavá, pivo a šťáva z masa se zredukují na příjemnou omáčku.
Podávejte s libovolnou přílohou - kuře i zeleninu. Skvěle se hodí čerstvé pečivo, které můžete namáčet do vypečené šťávy.