KUŘE NA GRILU SE ZELENINOU

KUŘE NA GRILU SE ZELENINOU
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených

KUŘE NA GRILU SE ZELENINOU

Autor: Průvodce chutíID receptu: 548
Kuře na grilu se zeleninou – snadná a chutná večeře, kterou si zamiluje celá rodina. Kuře marinujte ideálně den předem.

Suroviny

marináda Gril Avokádo 1 balení
celé kuře 1 ks

Zelenina

celé paličky česneku 2 ks
tmavé pivo 500 ml
žampiony (podle chuti) 250 g
paprika zelená 1 ks
paprika červená 1 ks
paprika žlutá 1 ks
cibule 4 ks

Celé kuře potřete tekutou marinádou a nechejte pár hodin nebo přes noc odpočívat v lednici.

Vyndejte hodinu před grilováním a připravte si zeleninu. Nakrájejte papriky, cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Jeden česnek vyloupejte a jednotlivé stroužky oloupejte a rozmáčkněte. Druhý česnek překrojte ostrým nožem podélně napůl.

Kuře napíchněte na speciální nástavec na gril. Pod kuřetem je prostor na zeleninu, tam nasypejte všechny kousky zeleniny, kromě česneku překrojeného napůl. Zeleninu zalijte polovinou piva a můžete do ní přidat i zbytek marinády, která zůstala v misce po marinování kuřete. Rozkrojený česnek dejte ugrilovat vedle kuře, přímo na mřížku grilu. Grilujte přibližně na 200 °C, asi hodinu. Podle velikosti kuřete. Průběžně dolévejte pivo a přelévejte kuře vypečenou šťávou. Kůže musí být pěkně křupavá, pivo a šťáva z masa se zredukují na příjemnou omáčku.

Podávejte s libovolnou přílohou - kuře i zeleninu. Skvěle se hodí čerstvé pečivo, které můžete namáčet do vypečené šťávy.

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Logo AvokádoLogo KucharekLogo It‘s Natural