MASO GRILOVANÉ V ALOBALU SE ZELENINOU

MASO GRILOVANÉ V ALOBALU SE ZELENINOU
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

MASO GRILOVANÉ V ALOBALU SE ZELENINOU

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 547
Maso a zelenina v alobalu na grilu – rychlá a šťavnatá letní pochoutka, kterou musíte ochutnat!

Suroviny

1 červená a 1 žlutá paprika podle chuti
menší cukety 2 ks
vepřová plec nebo krkovice 600 g
kořenicí směs Grilovací s česnekem Avokádo 1 balení směsi
olej olivový 4 lžíce
cibule 3 ks
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
česnek 4 stroužky
lilek 1 ks

Maso nakrájejte na kostičky. Cukety na kolečka, papriky na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a rozmáčkněte boční stranou nože. Lilek nakrájejte na kolečka a naskládejte na pracovní plochu. Lehce osolte a nechejte “vypotit”. Na povrchu lilku se po pár minutách vysráží voda, tu setřete papírovou utěrkou. Poté každé kolečko rozkrojte ještě napůl.

Připravenou zeleninu i maso dejte do velké mísy. Zalijte olivovým olejem a zasypejte směsí koření.

Natrhejte velké pláty pevného alobalu. Na každou porci dva kusy. Ty položte na sebe (aby byl balíček pevnější) a doprostřed dejte hromadu masa a zeleniny. Balíček uzavřete pevně tak, aby nevytekla šťáva a aby z něj ani neucházela pára.

Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 30 - 45 minut, podle toho, jak horký gril bude.

Podávejte s pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural