SALÁT DO SKLENIČKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

SALÁT DO SKLENIČKY

Autor: Avokádo

Suroviny na dvě porce

kořenící směs Ryby Avokádo 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
mražené krevety (ideální velikost 71/90) 200 g
oblíbené klíčky hromada
další oblíbená zelenina - avokádo, rajčata, papriky,… (podle chuti)
ředkvičky 10
salátová okurka 1

Na zálivku

Salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
bílý jogurt 300 g
kvalitní olivový olej 2 lžíce

Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na kostičky, ředkvičky na kolečka a ostatní zeleninu, kterou nakrájíme také na kostičky.

Krevety nechte rozmrazit a dejte okapat do cedníku. V pánvi zahřejte olivový olej a vsypejte na něj krevety. Dochuťte směsí koření Ryby.

Opékejte přibližně 5 minut.

Do sklenice skládejte vrstvy zeleniny a krevet.

Do jogurtu vmíchejte olivový olej a salátovou zálivku. Promíchejte a zalijte salát připravený ve sklenici.

Zavřete víčkem a skladujte v lednici. Podle zvolených sklenic takto připravíte přibližně dvě porce.

Ohodnoťte recept