SALÁT DO SKLENIČKY S KREVETAMI A ZELENINOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

SALÁT DO SKLENIČKY S KREVETAMI A ZELENINOU

Autor: Avokádo
Připravte si svěží salát do skleničky s krevetami a jogurtovou zálivkou – ideální svačinka do práce!

Suroviny na dvě porce

kořenicí směs Ryby Avokádo 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
mražené krevety (ideální velikost 71/90) 200 g
oblíbené klíčky hromada
další oblíbená zelenina - avokádo, rajčata, papriky,… (podle chuti)
ředkvičky 10
salátová okurka 1

Na zálivku

salátová zálivka Bylinková Avokádo 1 balení
bílý jogurt 300 g
kvalitní olivový olej 2 lžíce

Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na kostičky, ředkvičky na kolečka a ostatní zeleninu nakrájejte také na kostičky.

Krevety nechte rozmrazit a dejte okapat do cedníku. V pánvi zahřejte olivový olej a vsypejte na něj krevety. Dochuťte směsí koření a opékejte přibližně 5 minut. Nechejte vychladnout.

Do sklenice skládejte vrstvy zeleniny a krevet, na závěr i klíčky.

Do jogurtu vmíchejte olivový olej a salátovou zálivku. Promíchejte a zalijte salát připravený ve sklenici.

Zavřete víčkem a skladujte v lednici. Podle zvolených sklenic takto připravíte přibližně dvě porce.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural