VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ S BAGETKOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

VEPŘOVÁ PANENKA VE SLANINĚ S BAGETKOU

Autor: Avokádo
Vychutnejte si šťavnatou vepřovou panenku ve slanině s křupavou bagetou a bylinkovým máslem. Počítejte s marinováním masa ideálně přes noc.

Suroviny

slanina na plátky 200 g
marináda hořčicová Avokádo 1 balení
vepřová panenka 800 g

Příloha

máslo 100 g
francouzská bageta 4
alpská sůl s jódem Avokádo
česnek sušený Avokádo 1 lžíce
italské bylinky Avokádo 1 lžíce

Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky široké asi 7 cm. Do misky si připravte tekutou marinádu. Vložte špalíčky panenky a opatrně promíchejte tak, aby bylo maso ze všech stran potřené marinádou. Nechejte v lednici, ideálně 12 hodin, minimálně však 2-3 hodiny. Vyndejte z marinády a obalte plátky slaniny. Tu můžete ještě navíc zajistit párátkem, ale není to nutné.

Takto připravené maso grilujte přibližně 15 až 20 minut. Ideálně po pěti minutách otáčejte a opečte ze všech stran.

Než dáte maso na gril, připravte si bagetu. Do francouzské bagety udělejte shora hluboké zářezy. Dávejte pozor, abyste bagetu neuřízli úplně a jednotlivé díly tak neoddělili. Změklé máslo smíchejte se sušenými bylinkami, česnekem a solí. Tuto směs namažte do zářezů bagety.

A dejte chvíli k masu na gril. Takhle snadné to je. Maso podávejte s bagetou a salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural