SALÁT Z NOVÝCH BRAMBOR S CHŘESTEM, KOMPREM A VEJCEM

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

SALÁT Z NOVÝCH BRAMBOR S CHŘESTEM, KOMPREM A VEJCEM

Autor: Avokádo
Dopřejte si lehký salát z nových brambor s chřestem, koprem a vejcem, plný svěžích chutí.

Suroviny

hořčice francouzská Avokádo 2 lžíce
sůl a pepř
vejce 4
čerstvý kopr
nové brambory 1 kg
jarní cibulka
zelený chřest svazek
olivový olej
salátové koření Mlýnek Avokádo

Nové brambory uvařte ve slupce do měkka. Vybírejte spíš menší kousky. Rozkrojte napůl. Ze zeleného chřestu odkrojte jen malý kousek na konci. Není dřevnatý, jen suchý. Nakrájejte na špalíčky a hlavičky chřestu si dejte stranou.

Vejce uvařte doměkka. Ideálně tak, aby byl žloutek tekutý.

Ve velké pánvi zahřejte trochu olivového oleje a dejte na něj opékat rozkrojené brambory, špalíčky chřestu a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Dochuťte solí, pepřem a kořením. Opékejte asi 10 minut. Poté přidejte hlavičky chřestu a opékejte další 3 minuty. Vmíchejte nasekaný kopr, promíchejte a přendejte na talíře.

Dozdobte čerstvým koprem, rozkrojeným vejcem a přidejte hořčici. Ještě lehce zakápněte olivovým olejem. Podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural