SALÁT Z NOVÝCH BRAMBOR S CHŘESTEM, KOMPREM A VEJCEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Jaro
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

SALÁT Z NOVÝCH BRAMBOR S CHŘESTEM, KOMPREM A VEJCEM

Autor: Avokádo

Suroviny

Hořčice francouzská Avokádo 2 lžíce
sůl a pepř
vejce 4
čerstvý kopr
nové brambory 1 kg
jarní cibulka
zelený chřest svazek
olivový olej
Salátové koření Mlýnek Avokádo

Nové brambory uvařte ve slupce do měkka. Vybírejte spíš menší kousky. Rozkrojte napůl. Ze zeleného chřestu odkrojte jen malý kousek na konci. Není dřevnatý, jen suchý. Nakrájejte na špalíčky a hlavičky chřestu si nechte stranou.

Vejce uvařte doměkka. Ideálně tak, aby byl žloutek tekutý.

Ve velké pánvi zahřejte trochu olivového oleje a dejte na něj opékat rozkrojené brambory, špalíčky chřestu (bez hlaviček), na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Dochuťte solí, pepřem a Salátovým kořením.

Opékejte asi 10 minut. Poté přidejte hlavičky chřestu a opékejte další 3 minuty.

Vmíchejte nasekaný kopr, promíchejte a přendejte na talíře.

Na talíři dozdobte čerstvým koprem, rozkrojeným vejcem a přidejte Francouzskou hořčici. Ještě lehce zakápněte olivovým olejem.

Podávejte.

Ohodnoťte recept