ETON MESS S JAHODAMI A ROZMARÝNEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

ETON MESS S JAHODAMI A ROZMARÝNEM

Autor: Avokádo

Suroviny

smetana 400 ml
jahody 1 kg

Na pusinky

Rozmarýn Avokádo 1 lžička
bílky 2
cukr moučka 200 g
bílý vinný ocet 2 lžičky
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Nejprve si připravte pusinky. Do čisté misky dejte bílky a šlehejte elektrickým mixérem. Až začnou tuhnout, přidávejte postupně po lžících cukr. Přidejte také špetku soli a vinný ocet. Až bude sníh krásně lesklý a tuhý, opatrně lžící vmíchejte sušený rozmarýn.

Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Sníh dejte do zdobícího sáčku a nastříkejte na plech malé pusinky. Vložte do trouby vyhřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 100 °C a pečte dalších 20 minut. Troubu vypněte a pusinky v ní nechejte doschnout.

Až jsou suché, nechejte je při pokojové teplotě vychladnout.

Připravte si misky nebo skleničky. Polovinu jahod rozmačkejte, druhou nechejte vcelku. Na dno misek rozdělte rozmačkané jahody, na ně dejte ušlehanou neslazenou šlehačku a nahoře ozdobte pusinkami a celými nebo rozpůlenými jahodami.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept