KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 125 min
Náročnost:
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ

Autor: Avokádo
Upečte si domácí křupavé rohlíky – neodoláte vůni a chuti čerstvého pečiva.

Suroviny

hladká pšeničná mouka 200 g
slunečnicový olej 2 lžíce
kmín celý Avokádo lžičky
cukr 1 lžička
alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
kostka čerstvého droždí 40 g
polohrubá pšeniční mouka 300 g
vlažná voda 260 ml

Na potření a posypání

kmín a hrubá sůl
vejce 1

Všechny suroviny na těsto smíchejte. Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě, alespoň 1 hodinu.

Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků. Rozválejte každý kousek na placku ve tvaru elipsy, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.

Po vykynutí je potřete rozšlehaným vajíčkem. Posypejte hrubou solí a celým kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut dozlatova.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural