KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

KŘUPAVÉ ROHLÍKY S KMÍNEM A HRUBOU SOLÍ

Autor: Avokádo

Suroviny

hladká pšeničná mouka 200 gramů
slunečnicový olej 2 lžíce
Kmín celý Avokádo lžičky
cukr 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
kostka čerstvého droždí 40 g
polohrubá pšeniční mouka 300 gramů
vlažná voda 260 ml

Na potření a posypání

kmín a hrubá sůl
vejce 1

Všechny suroviny smíchejte.

Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků.

Rozválejte každý kousek na placku ve tvaru elipsy, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.

Potřete vajíčkem smíchaným. Posypejte hrubou solí a celým kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.

Ohodnoťte recept