FILET Z LOSOSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

FILET Z LOSOSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Autor: Avokádo

Suroviny

sůl a kmín na vaření brambor
Alpská sůl s jódem Avokádo 5 lžičky
brambory 600 g
medvědí česnek 20 listů
olivový olej 50 ml
filety z lososa 4
kořenící směs Italská Avokádo 1 balení
jedlé jarní květy
máslo

Ve velké misce smíchejte olivový olej s kořením a 1/2 lžičkou soli. Do této směsi naložte filety z lososa a nechejte přibližně tři hodiny odpočívat v lednici.

Vyndejte z lednice a nechejte půl hodin ohřát na pokojovou teplotu. Poté opečte na pánvi na kapce olivového oleje, připravte v páře nebo ugrilujte. Podle chuti a aktuální nálady.

Brambory oloupejte a ve vodě ochucené kmínem a solí uvařte doměkka. Sceďte vodu a do horkých brambor vhoďte pár kousků másla a nasekaný medvědí česnek. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat, přikryté poklicí.

Podávejte společně brambory a rybu, ozdobte jedlými jarními kytkami.

Ohodnoťte recept