NACHOS ZAPEČENÉ S GUACAMOLE A ŘEDKVIČKAMI

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

NACHOS ZAPEČENÉ S GUACAMOLE A ŘEDKVIČKAMI

Autor: Avokádo

Guacamole

čerstvý koriandr hrst
Chilli s mořskou solí Avokádo
citrónová šťáva 1 lžíce
avokádo 1
česnek 2 stroužky
šalotka 1

Na dokončení

nachos 1 sáček
gouda nebo čedar 200 gramů
ředkvičky svazek

Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte. V misce rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Ochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí. Promíchejte a ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě mořskou sůl s chilli. Až budete spokojení, přidejte najemno nasekaný koriandr.

Připravte si buď jednu velkou zapékací misku nebo menší misky. Dejte do nich guacamole, zasypejte ředkvičkami a zapíchejte do něj nachos. Zasypejte sýrem a zapečte krátce v troubě vyhřáté na 180 °C. Stačí tak dlouho, až se rozpustí sýr.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept