HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Autor: Avokádo
Zahřejte se poctivou fazolovou polévkou s klobásou – ideální pro milovníky sytých jídel.

Suroviny

stroužky česneku 4
alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
uvařené bílé fazole 200 g
oblíbené klobásy 300 g
pepřové koření Avokádo 2 lžičky
rajčata v plechovce 400 g
velká cibule 2
sádlo 2 lžíce
hladká mouka 3 lžíce
kořenicí směs Krkovička Avokádo 2 lžičky

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky a také kolečka klobásy. Opékejte, dokud cibule i klobásy nezačnou tmavnout. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte kořením a ještě chvilku opékejte. Zasypejte hladkou moukou. Promíchejte, zase chvilku opékejte a zalijte rajčaty v plechovce a také vodou, přibližně půl litrem. Za občasného míchání vařte 15 minut a poté přidejte uvařené scezené fazole. Prohřívejte dalších 10 minut.

Na talíři nebo v misce ozdobte několika kolečky opečené klobásy a dozlatova opečenou cibulí.

Ideální přílohou je čerstvý chléb.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural