HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HUSTÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Autor: Avokádo

Suroviny

stroužky česneku 4
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky
uvařené bílé fazole 200 gramů
oblíbené klobásy 300 gramů
Pepřové koření Avokádo 2 lžičky
rajčata v plechovce 400 gramů
velká cibule 2
sádlo 2 lžíce
hladká mouka 3 lžíce
kořenící směs Krkovička Avokádo 2 lžičky

Ve velkém hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky a také kolečka klobásy. Opékejte, dokud cibule i klobásy nezačnou tmavnout. Přidejte prolisovaný česnek, zasypejte kořením a chvilku ještě opékejte. Zasypejte hladkou moukou.

Promíchejte, zase chvilku opékejte a zalijte rajčaty v plechovce a také vodou, přibližně půl litrem. Za občasného míchání vařte 15 minut a poté přidejte uvařené scezené fazole. Prohřívejte dalších 10 minut.

Na talíři nebo v misce ozdobte několika kolečky opečené klobásy a dozlatova opečenou cibulí.

Ideální příloha je chleba.

Ohodnoťte recept