PEČENÉ JARNÍ KUŘÁTKO

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PEČENÉ JARNÍ KUŘÁTKO

Autor: Avokádo

Suroviny:

sůl a pepř
kořenící směs Divočina Avokádo
máslo a olivový olej
ředkvičky svazek
jarní kuřátko 1
jarní cibulky 8

Podle chutí můžete přidat nádivku:

máslo kousek
toastový chléb 6 plátků
zelená petrželová nať
Šušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 10 kusů
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
vejce 3

Kuře omyjte, osušte a zevnitř ochuťte směsí koření Divočina.

Dejte do pekáče a lehce pokapejte olivovým olejem. Znovu trochu ochuťte směsí koření Divočina.  Podlijte přibližně 2 dcl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nemusíte přikrývat. Asi po 20 minutách na kuře naskládejte pár kousků másla. Pečte dozlatova, asi 45 minut, průběžně přelévejte kuře výpekem

Podávejte s jarními cibulkami a ředkvičkami, které připravíte velice jednoduše. Jen nakrájejte na kousky a pár minut opékejte na směsi olivového oleje a másla. Ochuťte jen solí a pepřem.

Kdo chce, může kuře ještě doplnit o nádivku. Na másle opečte na malé kostičky nakrájený toastový chleba. Pěkně dokřupava. Dejte do velké mísy a přidejte rozšlehaná vejce, nasekanou petrželovou nať a na malé kousky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami. Ochuťte špetkou soli a dvěma lžičkami koření Divočina. Promíchejte a nádivku nechte chvilku odstát.

Nádivkou naplňte kuře.

Ohodnoťte recept