HOVĚZÍ ZÁVITKY NA PAPRICE

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ ZÁVITKY NA PAPRICE

Autor: Avokádo
Objevte recept na hovězí závitky na paprice, které vám svou vůní a chutí připomenou domácí pohodu.

Suroviny

barevné papriky (kousek červené, kousek žluté)
vyzrálá hovězí kýta 800 g
křen strouhaný Avokádo 1 lžíce
olivový olej trocha
jarní cibulka 2
paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžíce
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžíce
cibule 1
alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky

Z kýty ukrojte čtyři až šest plátků. Rozklepejte do tenka a z obou stran ochuťte solí. V misce smíchejte obě papriky a také jimi okořeňte plátky masa. Každý plátek namažte trochou křenu a naskládejte na něj kousky papriky a tenká kolečka jarní cibulky. Opatrně zaviňte, utáhněte a stáhněte provázkem.

K vaření použijte hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby. Rozehřejte v něm olej a opečte na něm závitky ze všech stran. Opečené závitky vyndejte a nechejte stranou. Do hrnce dejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a vraťte k ní závitky. Zasypejte dalším paprikovým kořením a promíchejte. Podlijte vodou nebo vývarem, přiklopte poklicí. Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte zvolna doměkka. Bude to trvat asi hodinu, podle kvality a vyzrálosti masa.

Ze závitků odmotejte provázky a překrojte napůl. Podávejte s oblíbenou přílohou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural