HOVĚZÍ ZÁVITKY S PAPRIKOU A NA PAPRICE

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ ZÁVITKY S PAPRIKOU A NA PAPRICE

Autor: Avokádo

Suroviny

barevné papriky (kousek červené, kousek žluté)
vyzrálá hovězí kýta 800 gramů
Křen strouhaný Avokádo 1 lžíce
olivový olej trocha
jarní cibulka 2
Paprika lahůdková mletá Avokádo 1 lžíce
Paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžíce
cibule 1
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky

Z kýty připravte čtyři až šest plátků. Rozklepejte do tenka a z obou stran ochuťte solí. Smíchejte v misce obě papriky a také jimi okořeňte plátky masa. Zbytek nechejte stranou. Každý plátek namažte trochou křenu a naskládejte na něj kousky papriky a tenké kousky jarní cibulky. Opatrně naviňte a utáhněte. Stáhněte provázkem.

K vaření použijte hrnec s poklicí, který můžete dát do trouby. Rozehřejte v něm olej a opečte na něm závitky ze všech stran. Opečené závitky vyndejte a nechejte v misce stranou. Do hrnce dejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opečte dozlatova a vraťte k ní závitky. Zasypejte zbytkem papriky, promíchejte. Podlijte vodou nebo vývarem, přiklopte poklicí. Dejte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte zvolna doměkka. Bude to trvat asi hodinu, podle kvality a vyzrálosti masa.

Ze závitků odmotejte provázky a překrojte napůl. Podávejte s oblíbenou přílohou.

Ohodnoťte recept