CITRONOVÁ BABETA

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

CITRONOVÁ BABETA

Autor: Avokádo

Suroviny

vejce 4
citrónová šťáva 3 lžíce
Citrónová kůra Avokádo 2 lžičky
nemletý mák 1 lžíce
slunečnicový nebo kvalitní olivový olej 100 ml
cukr moučka 200 gramů
Alpská sůl s jódem Avokádo 5 lžičky
polotučné mléko 100 ml
prášek do pečiva 1 lžíce
polohrubá mouka 250 gramů

Smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte do nich postupně vejce, citronovou šťávu, mléko a olej. Umíchejte hladké těsto.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 až 28 cm. Vymažte ji olejem a vysypejte polohrubou moukou. Nalijte do formy hotové těsto.

Pečte v troubě předehřáté na 150°C, 45 minut. Jestli je babeta hotová, poznáte klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít ven čistá, neulepená od těsta. Pokud ulepená je, ještě chvilku pečte.

Nechejte vychladnout a před podáváním pocukrujte.

Ohodnoťte recept