CIBULOVÝ QUICHE

Autor: Avokádo
Druh jídla: Uzeniny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

CIBULOVÝ QUICHE

Autor: Avokádo

Těsto:

vychlazené máslo 200 g
cukr 25 lžičky
ledová voda (podle potřeby) 5 hrnku
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
hladká mouka 300 g

Náplň:

olivový olej
gouda 100 g
smetana ke šlehání 150 ml
velká cibule 2
Sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 1 lžíce
Provensálské bylinky Avokádo 1 lžíce
sůl a pepř
slanina 150 g
vejce 3

Mouku, cukr, sůl a máslo dejte do velké mísy. Pracujte rychle, aby se máslo co nejméně ohřálo. Z uvedených surovin za malou chvíli uhnětete prsty něco jako drobenku. Těsto ještě není úplně spojené.

Teď přidejte vodu, ale zatím jen polovinu celkového množství. Vypracujte hladké těsto, které bude krásně držet pohromadě a nebude lepit. Uválejte z něj kouli, kterou zabalte do potravinářské folie a nechejte asi hodinu v mrazáku.

Po hodině těsto vyndejte a rozválejte na pomoučené ploše. Připravte si formu na koláč. Může to být rozevírací dortová forma nebo keramická forma s nízkým okrajem. Záleží na vás. Průměr přibližně 24–26 cm.

Formu vymažte lehce máslem a přeneste do ní vyválené těsto. Bude nejen na dně, ale musí mít také vysoký okraj, aby vám z něj nevytekla náplň. Těsto na dně propíchejte vidličkou, položte na něj pečící papír a na ten vysypte fazole. To proto, aby se nenafouklo.

Pečte 10 minut při teplotě 200 °C. Po této době sundejte z koláčového základu pečicí papír s fazolemi a dopečte ještě asi 5 minut. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout. Nyní je základ připravený k naplnění.

Ve velké pánvi zahřejte olej a opečte na něm cibuli nakrájenou na klínky. Až začne zlátnout, přidejte kousky slaniny a ještě chvilku opékejte společně. Ochuťte bylinkami a sušenými rajčaty. Nechejte vychladnout. V míse prošlehejte vajíčka se smetanou. Ochuťte solí, pepřem a přidejte nastrouhaný sýr. Cibuli a slaninu dejte na předpečený korpus a zalijte připravenou náplní.

Vraťte do trouby, kterou jste stáhli na 180 °C a pečte asi 35 minut. Náplň musí být pevná a povrch bude zlatavý.

Vyndejte z trouby a nechejte přibližně půl hodiny vychladnout. Poté můžete krájet a podávat.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural