KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI

Autor: Avokádo
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI

Autor: Avokádo

Suroviny

máslo 2 lžíce
celý králík 1
sůl a pepř podle chuti
šalotka nebo cibule 1
smetana ke šlehání 250 ml
Hořčice francouzská Avokádo 150 gramů
Tymián Avokádo 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce

Připravte si velkou pánev a na ní rozehřejte máslo a olej. Opečte osolené a opepřené nohy z králíka. Ze všech stran. Vyndejte z pánve a dejte do pekáče. Do pánvičky vsypejte najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli. Opékejte dozlatova a poté přidejte do pekáče ke králíkovi. Králíka potřete hořicí, podlijte 2 dcl vody a okořeňte tymiánem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně hodinu, dokud není maso měkké. Poté hořčici z králíka stáhněte do pekáče a přidejte do pekáče smetanu. Promíchejte a pečte odkryté ještě 10 minut.

Ohodnoťte recept