RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA S GRILOVANÝM TOFU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA S GRILOVANÝM TOFU

Autor: Avokádo

Suroviny

růžičková kapusta 500 g
neochucené tofu 2 balíčky
jarní cibulka 4
olivový olej
velká cibule 1
Česnek sušený Avokádo 2 lžičky

Marináda

kořenící směs Adžika Avokádo 2 lžíce
sezamové semínko 4 lžíce
omáčka sriracha (není nutná) 2 lžičky
sweet chilli sauce 4 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce
sojová omáčka 4 lžíce
med 2 lžíce

Tofu vyndejte z balíčku, osušte a rozkrojte podélně na tenčí plátky a dejte marinovat připravené marinády. Tu umíchejte ze všech uvedených surovin.  Ideálně pak nechejte přes noc v lednici. Druhý den vyndejte z lednice, vyndejte tofu z marinády na talíř a marinádu si nechejte na kapustičky.

Kapustičky očistěte od nehezkých lístků, odkrojte ošklivý konec a překrojte napůl. Cibuli nakrájejte nahrubo a dejte opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Po chvilce předejte nasekaný česnek a přibližně za pět minut kapusty. Lehce osolte a zalijte marinádou, ve kterou bylo tofu. Společně opékejte asi deset minut. Kapusty lehce změknout, ale musí zůstat křupavé.

Ugrilujte tofu. Přendejte kapusty do misky, posypejte na kolečka nastrouhanou jarní cibulkou, ještě trochou sezamového semínka a nahoru naskládejte grilované tofu. Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept