Tofu vyndejte z balíčku, osušte a rozkrojte podélně na tenčí plátky a dejte marinovat do připravené marinády. Tu umíchejte ze všech uvedených surovin. Ideálně pak nechejte přes noc v lednici. Druhý den vyndejte tofu z marinády na talíř a marinádu si nechejte na kapustičky.
Kapustičky očistěte od nehezkých lístků, odkrojte ošklivý konec a překrojte napůl. Cibuli nakrájejte nahrubo a dejte opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Po chvilce předejte nasekaný česnek a přibližně za pět minut kapusty. Lehce osolte a zalijte marinádou, ve které bylo tofu. Společně opékejte asi deset minut. Kapusty lehce změknou, ale musí zůstat křupavé.
Ugrilujte tofu. Přendejte kapusty do misky, posypejte na kolečka nastrouhanou jarní cibulkou, ještě trochou sezamového semínka a nahoru naskládejte grilované tofu. Ihned podávejte.