HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Autor: Avokádo

Suroviny

třtinový cukr 2 lžíce
olej na smažení
česnek 3 stroužky
kvalitní olivový olej
velké cibule 5
hovězí játra 800 gramů
balzamikový ocet 2 lžíce
Chilli mleté Avokádo
kořenící směs Vepřová pečeně Avokádo 1 balení koření
Alpská sůl s jódem Avokádo

Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje. Nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.

Do pánve přidejte trochu oleje a dejte do ní opékat půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě míchejte, až se celá cibule krásně dochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.

Podávejte s rozplácnutými brambory, k tomu hromadu zelených lístků rukoly nebo polníčku a játra, zasypaná cibulí. K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.

Ohodnoťte recept