HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ JÁTRA NA CIBULCE S JABLEČNÝM KOMPOTEM

Autor: Avokádo
Hovězí játra na cibulce s jablečným kompotem – netradiční, ale naprosto dokonalé spojení chutí.

Suroviny

třtinový cukr 2 lžíce
olej na smažení
česnek 3 stroužky
kvalitní olivový olej
velké cibule 5
hovězí játra 800 g
balzamikový ocet 2 lžíce
chilli mleté Avokádo
kořenicí směs Vepřová pečeně Avokádo 1 balení koření
alpská sůl s jódem Avokádo

Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje, nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.

Do pánve přidejte trochu oleje a opečte na něm půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě promíchejte, až se celá cibule krásně ochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.

Játra podávejte s ochucenou cibulkou a např. s pečenými brambory, zasypané hromadou zelených lístků rukoly nebo polníčku.

TIP: K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural