Játra nakrájejte na tenčí plátky a zbavte všech blanek. Opečte na horké pánvi, na troše oleje, nebo na grilovací pánvi. Nekořeňte před opékáním, směs obsahuje sůl a játra by byla tuhá. Játra z pánvičky dejte do pekáče. Tam je zasypejte směsí koření a zalijte asi dvěma lžícemi kvalitního olivového oleje. Přiklopte víkem a dejte odpočívat do trouby vyhřáté na 100 °C.
Do pánve přidejte trochu oleje a opečte na něm půlkolečka cibule. Až bude zlatavá, zasypejte ji cukrem a po chvilce i zalijte balzamikovým octem. Ještě promíchejte, až se celá cibule krásně ochutí. Kdo chce, může přidat i trochu chilli.
Játra podávejte s ochucenou cibulkou a např. s pečenými brambory, zasypané hromadou zelených lístků rukoly nebo polníčku.
TIP: K tomuto jídlu je výborné podávat jablkový kompot.