OPEČENÉ ZELÍ S ŽAMPIONY A SLANINOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Houbová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Opékání

Tipy k dochucení

OPEČENÉ ZELÍ S ŽAMPIONY A SLANINOU

Autor: Avokádo

Suroviny

sádlo trochu
žampiony 250 g
slanina 250 g
bílé zelí 5 menší hlávky
nasekaná petrželová nať 2 hrsti
česnek 3 stroužky
Alpská sůl s jódem Avokádo
cibule 2
kořenící směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 1 balení

Ve velké pánvi zahřejte sádlo a dejte na něj opékat na kousky nakrájenou cibuli a slaninu. Opékejte společně dokud nezačne slanina křupat. Přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájené zelí. Opékejte společně. Ochuťte směsí koření, solí a prolisovaným česnekem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu chvilku duste. Sundejte poklici, ještě chvilku opékejte a nakonec vmíchejte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept