MASOVÉ KULIČKY PEČENÉ SE SMETANOVÝMI BRAMBORAMI A PÓRKEM

Autor: Avokádo
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

MASOVÉ KULIČKY PEČENÉ SE SMETANOVÝMI BRAMBORAMI A PÓRKEM

Autor: Avokádo

Suroviny

vejce 2
kořenící směs Gyros-Kebab Avokádo 1 balení
olivový olej
pórky 2
středně velké mrkve 2
mleté vepřové maso 700 g
strouhanka na zahuštění
středně velké brambory 4
smetana ke šlehání 300 ml
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
Alpská sůl s jódem Avokádo 5 lžičky

Smícháním všech surovin si připravte masové koule. Strouhanky přidejte kolik je potřeba, aby byla masová směs tak akorát hustá, aby se z ní daly tvarovat koule. Ve velkém pánvi nebo hrnci zahřejte olej a dejte na něj opékat na kolečka nakrájený pórek. Až pórek změkne, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a oloupané brambory, nakrájené na tenké plátky. Osolte, zalijte smetanou, promíchejte. Nahoru naskládejte masové koule a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Nepřikrývejte. Pečte přibližně 35 až 40 minut. Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept