MRKVOVÝ KOLÁČ S MEDOVÝM ŽERVÉ

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

MRKVOVÝ KOLÁČ S MEDOVÝM ŽERVÉ

Autor: Avokádo

Suroviny

jedlá soda 1 lžička
Skořice mletá Avokádo 2 lžičky
třtinový cukr 150 g
polohrubá mouka 300 g
nahrubo nastrouhaná mrkev 250 g
nasekané vlašské ořechy 100 g
slunečnicový olej 150 ml
vejce 4
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Mrkev nastrouhejte nahrubo a smíchejte s vejci. Přidejte nasekané ořechy, olej, cukr, mouku, sodu, skořici i sůl. Umíchejte těsto. Připravte si kulatou koláčovou formu o průměru asi 35 až 40 cm. Tu vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou nebo namletými ořechy. Vylijte těsto do formy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 45 minut a potom pro jistotu vyzkoušejte jestli je těsto upečené. Zapíchněte do středu špejli a ta musí vyjít ven suchá, neulepená od těsta.

Upečený koláč vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout. Na talíři ozdobte žervé, které jste rozmíchali s medem. Posypejte nasekanými ořechy.

Ohodnoťte recept