KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 519
Kapří hranolky na kmínu a česneku – česká klasika v moderním podání, kterou si zaručeně musíte dopřát. Nezapomeňte kapří filety naložit do mléka a přes noc nechat odležet v lednici.

Suroviny

česnek sušený Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo 1 lžička
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 1 lžička
kmín mletý Avokádo 2 lžičky
kapří filety 800 g
mléko 1 l

Na trojobal

hladká mouka 100 g
vejce 3 ks
strouhanka 150 g

Kapří filety vložte do uzavíratelné krabičky a zalijte mlékem. Krabičku zavřete víkem a nechte přes noc odležet v lednici. Mléko z kapra vytáhne bahnitou chuť, kterou mnozí lidé nemají rádi.

Kapří filety vyjměte z mléka a osušte. Nakrájejte je na hranolky o tloušťce přibližně 3–4 centimetry. Ze všech stran je osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a mletým kmínem.

Obalujte postupně: nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Kapří hranolky jsou bez kostí, takže si je mohou v klidu vychutnat i děti. Navíc skvěle vypadají a jsou rychle prosmažené.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural