KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Autor: Avokádo

Suroviny

Česnek sušený Avokádo 1 lžička
Pepř černý mletý Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Kmín mletý Avokádo 2 lžičky
kapří filety 800 g
mléko 1 l

Na trojobal

hladká mouka
vejce
strouhanka

Kapří filety dejte do uzavíratelné krabičky a zalijte mlékem. Zavřete víkem a nechejte přes noc v lednici. Mléko z kapra vytáhne bahnitou chuť, kterou v něm spousta lidí cítí. Kapří filety vyndejte z mléka a osušte. Nakrájejte na hranolky o tloušťce asi šest až deset centimetrů. Ty ze všech stran osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a mletým kmínem. Obalujte. Nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova. Kapří hranolky jsou bez kostí, takže je můžou v klidu jíst i děti. Navíc moc hezky vypadají a jsou rychle prosmažené.

Ohodnoťte recept