KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

KAPŘÍ HRANOLKY NA KMÍNU A ČESNEKU

Autor: Avokádo
Kapří hranolky na kmínu a česneku – česká klasika v moderním podání, kterou si musíte dopřát.

Suroviny

česnek sušený Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
kmín mletý Avokádo 2 lžičky
kapří filety 800 g
mléko 1 l

Na trojobal

hladká mouka
vejce
strouhanka

Kapří filety dejte do uzavíratelné krabičky a zalijte mlékem. Zavřete víkem a nechejte přes noc v lednici. Mléko z kapra vytáhne bahnitou chuť, kterou v něm spousta lidí nemá rádo. Kapří filety vyndejte z mléka a osušte. Nakrájejte na hranolky o tloušťce asi 3-4 centimetry. Ty ze všech stran osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a mletým kmínem.

Obalujte. Nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

Smažte ve vyšší vrstvě oleje, pěkně dozlatova. Kapří hranolky jsou bez kostí, takže je můžou v klidu jíst i děti. Navíc moc hezky vypadají a jsou rychle prosmažené.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural