BRAMBOROVÝ SALÁT

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

BRAMBOROVÝ SALÁT

Autor: Avokádo

Suroviny

Nákladané cornichons Avokádo 4 kusy
jablko 1
máslo kousek
Nakládané cornichons Avokádo (nálev) trochu
brambory (ideálně keřkovské rohlíčky) 1 kg
majonéza 100 g
bílý jogurt 100 g
petržel 1
sterilovaný hrášek 1 plechovka
sůl a pepř
mrkev 3
malá cibule 1

Brambory dejte vařit ve slupce, do hodně osolené vody. I přes slupku budou po uvaření slané. Nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli na malé kostičky, mrkev a petržel nastrouhané nahrubo, dejte lehce opéct na trošce másla. Opékejte asi deset minut. Potom přidejte do mísy ke kostičkám brambor.

Přidejte na kousky nakrájené jablko, nastrouhané cornichons a hrášek.

Osolte, opepřete a přidejte trochu nálevu z cornichons. Přidejte majonézu, jogurt a opatrně promíchejte.

Nechejte vychladit. Nejlépe chutná minimálně přes noc odpočinutý v lednici.

Ohodnoťte recept