BRAMBOROVÝ SALÁT

BRAMBOROVÝ SALÁT
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

BRAMBOROVÝ SALÁT

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 518
Bramborový salát s nakládanými cornichons – svěží a křupavá variace na oblíbenou přílohu.

Suroviny

nákladané cornichons Avokádo 4 kusy
jablko 1 ks
máslo 1 plátek
nakládané cornichons Avokádo (nálev) podle chuti
brambory (ideálně keřkovské rohlíčky) 1 kg
majonéza 100 g
jogurt bílý 100 g
petržel 1 ks
sterilovaný hrášek 1 plechovka
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
mrkev 3 ks
malá cibule 1 ks
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Brambory dejte vařit ve slupce, do hodně osolené vody. I přes slupku budou po uvaření slané tak akorát. Nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli na malé kostičky, mrkev a petržel nastrouhané nahrubo, dejte lehce opéct na trošce másla. Opékejte asi deset minut. Potom přidejte do mísy ke kostičkám brambor.

Přidejte na kousky nakrájené jablko, nastrouhané cornichons a hrášek.

Osolte, opepřete a přidejte trochu nálevu z cornichons. Přidejte majonézu, jogurt a opatrně promíchejte.

Nechejte vychladit. Nejlépe chutná minimálně přes noc odpočinutý v lednici.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural