HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY

Autor: Avokádo

Suroviny

velká cibule 2
přední hovězí 1 kg
mrkev 200 g
petržel 200 g
červené kvalitní víno 300 ml
masový vývar 200 ml
sádlo kousek
červené papriky 2
stroužky česneku 4
kořenící směs Houbové koření Avokádo 1 balení
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo

Maso si nakrájejte na kostky. Nakrájené maso dejte do mísy, osolte, opepřete a vsypejte polovinu sáčku směsi Houbové koření. Promíchejte. Rozpalte litinový hrnec. Dejte do něj kousek sádla, a maso při prudké teplotě opečte ze všech stran.

Až maso změní barvu, vyndejte ho z hrnce a nechejte stranou. Do rozehřátého hrnce vsypejte hrubší kostky cibule. Až začnou zlátnou, přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte dokud nezačne obsah hrnce tmavnou. Pozor, nespalte!

Do hrnce k cibuli vraťte maso a přidejte kolečka petržele, mrkve a papriku nakrájenou na kousky. Promíchejte, plotnu zapněte naplno a obsah hrnce zalijte vínem. Míchejte a prudkým varem nechejte pár minut bublat. Jak poznáte, kdy ztlumit teplotu? Podle toho, že z hrnce přestane vycházet lehce nakyslý odér vína a změní se v příjemnou vůni. Můžete také ochutnat. Tekutina v hrnci by měla mít příjemnou chuť, ne nakyslou.

Teď přidejte vývar a zbylý obsah sáčku s kořením. Je čas ztlumit teplotu, aby směs v hrnci nevařila, ale velice pomalu se dusila. Občas promíchejte a nechejte několik hodin dusit. Doba záleží nejen na teplotě, ale i kvalitě masa a velikosti kostek, na které jste maso nakrájeli. Podávejte s noky.

Ohodnoťte recept