HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY

HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených

HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY

Autor: Průvodce chutíID receptu: 517
Hovězí ragú s noky – vydatné jídlo pro všechny, kdo ocení bohaté chutě.

Suroviny

velká cibule 2 ks
přední hovězí 1 kg
mrkev 200 g
petržel 200 g
červené kvalitní víno 300 ml
vývar masový 200 ml
sádlo 1 lžíce
paprika červená 2 ks
stroužky česneku 4 ks
kořenicí směs Houbové koření Avokádo 1 balení
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Maso si nakrájejte na kostky, dejte do mísy, osolte, opepřete a vsypejte polovinu sáčku kořenící směsi. Promíchejte. Rozpalte litinový hrnec. Dejte do něj sádlo, a maso při prudké teplotě opečte ze všech stran.

Až maso změní barvu, vyndejte ho z hrnce a nechejte stranou. Do rozehřátého hrnce vsypejte hrubší kostky cibule. Až začnou zlátnout, přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte dokud nezačne obsah hrnce tmavnout. Pozor, nespalte je!

Do hrnce k cibuli vraťte maso a přidejte kolečka petržele, mrkve a papriku nakrájenou na kousky. Promíchejte, plotnu zapněte naplno a obsah hrnce zalijte vínem. Míchejte a prudkým varem nechejte pár minut bublat. Jak poznáte, kdy ztlumit teplotu? Podle toho, že z hrnce přestane vycházet lehce nakyslý odér vína a změní se v příjemnou vůni. Tekutina v hrnci by měla mít příjemnou chuť, ne nakyslou.

Teď přidejte vývar a zbylý obsah sáčku s kořením. Je čas ztlumit teplotu, aby směs v hrnci nevařila, ale velice pomalu se dusila. Občas promíchejte a nechejte několik hodin dusit. Doba záleží nejen na teplotě, ale i kvalitě masa a velikosti kostek, na které jste maso nakrájeli. Podávejte s noky.

Ohodnoťte recept

star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Logo AvokádoLogo KucharekLogo It‘s Natural