OVESNÁ KAŠE S KARAMELOVÝMI JABLKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

OVESNÁ KAŠE S KARAMELOVÝMI JABLKY

Autor: Avokádo

Suroviny

třtinový cukr 3 lžíce
vlašské ořechy 80 g
Skořice celá Avokádo 2 kusy
javorový sirup nebo med na dochucení
ovesné vločky 150 g
mléko 750 ml
velká jablka 2

Jablka nakrájejte na plátky, i se slupkou. Dejte do pánvičky, přidejte jednu celou skořici  a na střední teplotu začněte opékat.

Po pěti minutách přidejte třtinový cukr. Opatrně míchejte. Cukr zkaramelizuje.

Ovesné vločky opečte nasucho a přidejte k nim druhý kousek skořice. Zalijte mlékem. Promíchejte a vařte na mírnou teplotu, asi deset minut.

Na talíři ochuťte medem, javorovým sirupem a ozdobte jablky v karamelu a ořechy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural